III CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER

III CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER

Gala final circuit

lunes, 07 de octubre de 2013

El pasado viernes el Agora Jove de Alcudia se vistió de gala para acoger el acto de clausura de la III edición del Circuito de Carreras Populares Ribera de Xùquer. Un acto cargado de emotividad, momentos simpáticos, parlamentos, ilusiones, proyectos y la reafirmación que el esfuerzo ha valido la pena.A partir de las 21 horas y con un local lleno hasta la bandera los atletas premiados y no premiados disfrutaron con esos instantes en los que de nuevo nos volvemos a ver para hablar de nuestras vidas, nuestros proyectos, nuestros recuerdos. 

Asistieron un gran número de autoridades, entre ellas el alcalde,  de l'Alcúdia Robert Martínez Correcher, que llegó en el tramo final y que venia de otro acto en el que la defensa del valenciano había sido el tema. El ayuntamiento de l’Alcudia merece un 10 por todo el interés que ha tomado en apoyar este circuito y el acto de clausura.El presidente del Club Atletismo L’Alcudia Ricardo Granero abrió los parlamentos con el agradecimiento a todos los atletas y a las firmas comerciales,entre ellas CajaMar, Jose Llinares  por el apoyo prestado y con el deseo de que se repita.
Los maestros de ceremonia fueron Francisco Borja y Recaredo Agulló, este último señaló la creciente incorporación de la mujer a la práctica de la carrera a pie, la presencia de productos dopantes entre los corredores populares y las nefastas consecuencias del deporte de alta competición, y frente a ello recordó que el dolor pasa y la belleza y la superación permanecen.La entrega de trofeos fue una ovación continuada, las sonrisas, las emociones al subir los peldaños, los aplausos, las lágrimas y el sentimiento de saber que se está entre amigos fueron calentando el ambiente y con la premiación a los clubes, a los que más constancia han tenido, y a los primeros clasificados terminó el acto al filo de las 22 horas, y a partir de ahí la picaeta, los comentarios, los proyectos para la cuarta edición, y los próximos retos.

En definitiva un acto cargado de emotividad, afectividad y de hombres y mujeres que creen en un deporte al servicio del ciudadano, de la salud, la amistad, la estima por los demás y al amor a tu tierra  y tu cultura.

Recaredo Agulló

Galeria fotogràfica Gala Final III Circuit Ribera de Xúquer

sábado, 05 de octubre de 2013

GALA FINALIII CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER

jueves, 19 de septiembre de 2013

En els temps en que vivim, passem moltes hores pensant en els problemes  econòmics que patim, i no ens donem compte o no apreciem com caldria tot el que tenim: salut, família, certs luxes, .....Alguns si que sabem gaudir d’eixos xicotets moments, i pense en eixos moments que compartim en la gran família de l’atletisme popular, que setmana darrere setmana ens reunim a qualsevol poble veí per fer el que més ens agrada, CÓRRER, però també contar-nos els entrenaments, lesions, algunes que altres penes, inclús intentar xarrar en aquell/a xic/a que tant ens agrada!  Hi ha qui va a córrer en el seus amics, en son pare o sa mare, en el gos, a un ritme molt alt o inclús qui fa les carreres quasi caminant, però al final tots tenim un mateix objectiu, arribar a la meta, i això es el que volem premiar en aquest circuit, la constància de la gent que entrena cada dia per acabar les curses. El nostre Circuit ha arribat a la fi i volem celebrar un altre dia de festa amb tots vosaltres i per això vos convidem a vindre a L’Alcúdia, on es celebrarà la Gala final d’aquest III Circuit Ribera de Xúquer. La gala tindrà lloc el proper 4 d'Octubre a les 21h, en l'Àgora jove de L'Alcúdia i podeu portar als vostres familiars i amics. Com sempre repartirem la bossa del corredor, donarem els premis als primers classificats de cada categoria, farem un mosset i tindrem un parell de convidats d'excepció que ens contaran les seues experiències, però sobretot ens reunirem una volta més per passar una bona estona junts i esta vegada sense patiments i en les nostres millors gales.   

Com ja he dit, el nostre circuit ha arribat a la fi en aquest any 2013 i esperem que continue per molts anys, hem comés molts errors, hem encertat en altres coses, tant ens agradaria que ens comentareu les coses males com tot allò que hem fet bé. Encara que no vivim bons moments, tots els organitzadors de carreres s'esforcen per tal de que la seua cursa isca el millor possible i vorer a la gent gaudint d'una bona vesprada. Penseu que esta gent es passen mesos preparant una cursa, llevant-li temps a les seues famílies, al seu treball i finalment ells no correran la cursa perquè han d'estar pendents de que tot isca bé. Així que donar les gràcies i l'enhorabona a tots aquells que col·laboren de manera desinteressada en l'organització de les nostres curses i que pugam continuar sent la GRAN FAMILIA DE L'ATLETISME POPULAR!

17ª Volta a peu a Alginet

miércoles, 18 de septiembre de 2013

Un any més la volta a peu d´Alginet que cumplia la 17ª edició demostrà tindre un carisma especial a l´hora de ser una prova seleccionada al calendari dels corredors populars, sobre coincidir amb festes de pobles del voltant es donaren cita 700 participants en la cursa absoluta amb una distancia de 8 kilòmetres, l´oratge acompanyà un mica estaguent nubolat però així i tot amb algo de calor i un porcentatge de umitat alt.La prova absoluta va tindre com a guanyador a Alfredo Fernandez Aparisi amb un registre de 00:26:44 del club Corredors de la ruta, en segon lloc Tomás Pla Sanchís un bon conegut per tots nosaltres i sobre tot a la ribera amb un registre de 00:26:56 del C.D  Runnersworld, i en tercer lloc el Carletí Javier Mendoza Moreno amb un registre de 00:27:06 del C.A els Coixos de Carlet.


Per la part femenina molt bon nivell demostrat per les tres xiques, en primer lloc Ana March Cervera amb un registre de 00:31:15 del prestigios club València Tera i Mar, en segon lloc una corredora ben coneguda al nostre poble per la seua participación en prácticament totes les proves que organitza Alginet en esta modalitat Mari Carmen Abril Moncho amb un registre de 00:33:28 del C.A Alcúdia, i en tercer lloc Anna Tomás Moncho amb un registre de 00:33:38 del club Els Llops de Manuel.


En el ambit local el primer en creuar la meta va ser el ja consagrat i indiscutible Paco Machi Quijal en un temps de 00:28:17 en un ritme de 3min. i 32 seg. Per kilòmetre que es diu molt prompte, quedan així el dècim a la general, i la primera dona la ja coneguda també Susana Noriega Rodriguez amb un temps  de 00:37:25.
En les categorìes inferiors 190 xiquets participaren entre pre-benjamí, benjamí, aleví i infantil.
Destacar la cursa dels pre-benjamins com sempre espectacular 100 participants que invadiren el carrer amb pares correguens amb els seus en braços i xiquets que quasi no sabien caminar encara, una pasada!!! El repartimen de samarretes, gelats i madalles va revolucionar la felicitat d´aquestos xiquets que per a sempre tindràn un record que mai oblidaràn.Només acabar la cursa tingué lloc la tradicional entrega de trofeus, on estigueren presents l’alcalde d’Alginet Jesus Boluda, i el president de la coperativa elèctrica dÁlginet Salvador Escutia. 

Cal donar gràcies a tots aquells que possibiliten any rere any aquesta festa de l’esport. En hora bona a l’organització del Club Atletisme Alginet que treballa també en aportar la máxima qualitat a un Circuit Ribera De Xùquer que poc a poc va consagrant-se en el món de les curses populars, gràcies també al recolzament de la policia local, protección civil i festers d’Alginet, que feren una prova perfecta i segura.  

24ª Volta a peu a Sumacarcer, 5ª. Prova Circuit Ribera de Xúquer

domingo, 23 de junio de 2013

No hi ha paraules que descriguen el que es va viure ahir en la 24 Volta a peu a Sumacarcer, la quantitat de gent que va vindre a disfrutar d'este esdeveniment tant corredors com acompanyants, record en assistència, record en col·laboració ciutadana i com no record del circuit que amb 24:56 minuts FOUAD BENZEROUAL recorria els 8 Km.Tot açò no podria haver-se fet realitat sense l'ajuda de l'Ajuntament de Sumacarcer i totes les empreses col·laboradores que ens han ajudat, donar les gràcies a ells i com no a la gent voluntària que sense ells seria impossible poder realitzar un esdeveniment d'estes característiques.També agrair a tots els participants la seua assistència per que ells són els verdaders protagonistes d'este espectacle, i en especial agrair la immillorable companyia del nostre volgut Recaredo que en tot moment va estar donant el seu suport als corredors.Crec que podem estar satisfets pel treball realitzat, per que per a un organitzador és molt important l'acceptació de la gent i en este esdeveniment s'ha superat.
Moltes gràcies a tots i esperem que l'any que ve que complim el nostre 25 aniversari de la volta a peu a Sumacarcer poder comptar amb tots vosaltres.

24ª Volta a peu a Sumacarcer, 5ª. Prova Circuit Ribera de Xúquer

lunes, 03 de junio de 2013

Despres d'Alcàntera i de tres grans pobles com són l'Alcúdia, Alzira i Algemesí li toca el torn a Sumacàrcer que encara que no és gran per habitants si que és una de les joies de la ribera, el  riu i la muntanya fan d'esta població un paradís d'obligada visita.El 22 de juny el poble de Sumacàrcer es vist de gala per a celebrar l'esdeveniment esportiu més important de l'any. Són 24 anys reunint atletes, companys i amics del món de les carreres populars que arriben de totes parts fins a la nostra localitat a disfrutar no sols de córrer sinó també de la seua acollidora gent.

Els temps que corren no ens acompanyen, però això fa que cada vegada siguem més forts i tinguem més ganes d'organitzar esdeveniments d'estes característiques i donar als participants tot el que esta en les nostres mans i es mereixen. Són moltes empreses les que han volgut posar el seu granet d'arena en esta 24 edició pel que creiem que els participants s'emportaran un bon record.

10k ciutat de Alcira

martes, 28 de mayo de 2013

Alzira, 26 de mayo de 2013.

Ayer no batimos los récords del mundo de 10K de Kenisa Bekele (26’17’’53), ni de Junxia Wang (29’31’’78), ni los de España de Fabián Roncero (27’14’’44); ni de Marta Domínguez Azpeleta (30’51’’69 y 31’47’’ en ruta); tampoco los de Juan Carlos de la Ossa Yunta (27’55” en ruta), nos hemos quedado con unos honestos 32’07’’ de Andrés Micó Martínez, aunque para mí el vencedor es Fouad Benzeroual con 32’31’’ en hombres y; Davinia Albinyana Teruel con 38’34” clara vencedora de este 1er.  10K ALZIRA.
Me quedo con la dedicatoria de Reca (espero que se mejore pronto) en su libro (1810 – 1989) Las carreras populares en la provincia de Valencia, I.S.B.N.: 84-86206-85-5; “A todos cuantos habéis hecho de la carrera a pie la compañera de vuestra vida.”


Voy a seguir con mi queridísimo amigo Reca, ya que, se encuentra convaleciente. Significado de distancia: “2 Híp. y Atl. Extensión de terreno que deben recorrer los caballos, atletas o ciclistas que participan en una carrera. Huesca Diccionario 227: “Objeto de acaloradas discusiones ha sido durante muchos años la influencia que la distancia tiene en el resultado de una carrera y la importancia que á esa influencia deba atribuírsele”. DICCIONARIO ESPASA términos deportivos. ISBN: 84-670-1301-X. Este libro me lo dedicó: “Antonio Gordó, compañero del Club Atletisme Alzira con quien me une una gran amistad nacida a través de la carrera a pie. Con todos mis deseos de paz y trabajo para el año 2004. De tu amigo Reca.Lo cierto que el 10K está de moda, hemos acertado, y quiero dar las gracias a Sisco por su genial idea, a Abel por creer en ella y llevarla a término; al Exmo. Ayuntamiento de Alzira, a las autoridades, a las Entidades Sociales, Culturales y Deportivas, al III CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER, a Protección Civil, a la Policía Local, a Cruz Roja, a la Casa Cultural Castilla-La Mancha, a las entidades privadas que han hecho posible este maravilloso Evento, en especial a Alzira Electroxúquer S.L, Clínica Tecma, a Coca Cola, a Maysa, … a todos los patrocinadores, colaboradores y colaboradoras, familiares, amigos, amigas, corredores, corredoras, alzireños, alzireñas, … muchas gracias a todos.1227 inscritos, 1140 atletas pasaron por meta. Hubo como siempre participación sin dorsal, cosa tan perjudicial para el corredor y corredora como para la organización. Consumimos más de 3.500 botellas de agua de 33cl. Si contamos 184 miembros de la organización, más los 1227 damos un total de 1.411 personas, salimos a 2,48 botellas, siendo nuestra previsión de un total de 1200 personas incluidas corredores, corredoras, Protección Civil, Cruz Roja, cruces, dorsales, meta, salida, mychip.es, etc. La inscripción se abrió el 11/03/2013, con suficiente antelación y limitada a 1.000 por previsión y presupuesto. Aumentamos un 22’7% la inscripción, cuando se limita y más en estos tiempos tan difíciles no es por gusto, y más en una prueba neófita para nosotros. Tenemos experiencia de quince ediciones de la “Mitja d’Alzira”, pero no tiene nada que ver un 10K con una media.

Sólo tengo palabras de agradecimiento, nos hemos esforzado muchísimo y nos lo habéis pagado con creces.Este sábado, es la XXIX Volta a Algemesí, Trofeo San Onofre, otro 10K, espero lo mejor para ellos. Yo no podré asistir por motivos ajenos (es la tamborada en Alzira y, mi hijo es lo primero), espero que me disculpéis). Intentaré ir a la siguiente, Sumacárcel a hacer alguna foto, y si no pasa nada debuto después de más de dos años, en la 6ª Volta a Peu Benéfica Mareny de Barraquetes.Recorrido por todas las carreras que quedan a disputar de este III CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER. Quedan aún unas cuantas.
 • 4ª   29ª Volta a Peu a Algemesí. Trofeu Sant Onofre.
 • 10K. 1 de Juny de 2013   5ª 24ª Volta a Peu a Sumacàrcer.
 • 8K. 22 de Juny de 2013
 • 6º 6ª Volta a Peu Benéfica Mareny de Barraquetes. 7’1K 6 de Juliol de 2013
 • 7ª XI Volta a Peu a Benimodo. 8’3K 17 d'Agost de 2013
 • 8ª XII Volta a Peu Nocturna a Manuel. 8’4 K 23 d'Agost de 2013 9º i última.
 • 17ª Volta a Peu a Alginet. 8K 14 de Setembre de 2013
  La tercera prueba del III CIRCUITO RIBERA DE XÚQUER, en particular el 1er. 10K ALZIRA y el Club Atletisme Alzira, agradece las más de 40.000 entradas a inscripciones, facebook, y nuestra web. A las más de doscientas corredoras que han participado, y también a los corredores. A las más de trescientas alzireñas y alzirenos, al público en general …  

Muchas gracias.  

Toni Gordó.
Club Atletisme Alzira.

VIDEO 1er 10k Ciutat de Alzira

martes, 28 de mayo de 2013

VIDEO 1er 10k Ciutat de Alzira

1er. 10k Alzira

sábado, 18 de mayo de 2013


El pasado jueves, 16 de mayo, en la Casa de la Cultura de Alzira, sobre las 20:30 horas empezaba la presentación con un agradecimiento al Regidor Eliseo Candela, Regidora Adelaida Pau, a los miembros de la mesa y en especial al Presidente del Club Atletismo Alzira, Abel Signes, a los Presidentes y miembros de las diferentes Entidades, Sociales, Culturales y Deportivas que se encontraban, destacando a Protección Civil, Casa Cultural Castilla-La Mancha en Alzira, Plataforma Ecologista Xúquer Viu, Club Atletisme La Rabosa con la presencia del Presidente Facundo Botija y su Vicepresidenta Xelo Castanyo, a los corredores allí presentes, a amigos y familiares, a simpatizantes y a los alzireños en general.


Con un video rompimos el hielo en un anfiteatro con alrededor de 70 personas. Vieron el inicio del Club Atletisme Alzira con su “Mitja Marató Ciutat d’Alzira” por allá 1997. Los años del Circuito Diputación de Valencia que estuvimos presentes: 2004-5 y 2006, la décima, onceava, doceava, … hasta la quince edición. Pero vimos a un Club lleno de ilusión midiendo el 1er. 10K Alzira, como si fuese la primera vez. A un Club que siempre ha tratado lo mejor que ha podido a sus participantes corredores y corredoras y también a los colaboradores, esa gente que casi no la vemos y tienen muchísima importancia. A los patrocinadores, que sin ellos no habría una bolsa para el corredor, un servicio de masajistas a su término, como la Clínica Tecma de Alzira; o va a ofrecer, esas rosquilletas Alba, llenas de hidratos de carbono, …También vieron, como surgía el III CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER, un Circuito que lucha por sobrevivir en estos tiempos tan difíciles, abriendo éste, con una carrera espléndida, la II MITJA MARATÓ ALCÀNTERA DE XÚQUER, que compaginó un 10K, para que nadie se quede sin poder correr, ya que, una “Mitja Marató”, es bastante exigente. La Polseguera nos da fuerzas para intentar igualar su espíritu deportivo y humano.


La 26ª Volta a Peu L’Alcudia, un 10K que abre la temporada, con 1006 atletas inscritos, una organización perfecta, aunque la entrega de premios cabe mejorarla, pero para eso están y estamos trabajando, para mejorar en estos tiempos, y además de ser exigentes tenemos que tener la empatía y, reconocer que todo no es tan fácil.Bueno un pequeño recorrido por todas las carreras a disputar de este III CIRCUIT RIBERA DE XÚQUER.
 • 4ª 29ª Volta a Peu a Algemesí. Trofeu Sant Onofre. 10K.
 • 1 de Juny de 2013   5ª 24ª Volta a Peu a Sumacàrcer.
 • 8K. 15 de Juny de 2013 6º 6ª Volta a Peu Benéfica Mareny de Barraquetes. 7’1K
 • 6 de Juliol de 2013 7ª XI Volta a Peu a Benimodo. 8’3K
 • 17 d'Agost de 2013 8ª XII Volta a Peu Nocturna a Manuel. 8’4 K
 • 23 d'Agost de 2013 9º i última. 17ª Volta a Peu a Alginet. 8K
 • 14 de Setembre de 2013
  Nos tocó a nosotros, el 1er. 10K Alzira. La tercera prueba del III CIRCUITO RIBERA DE XÚQUER. Yo siempre he pensado que con un buen tiempo todo es más fácil. Estos espectáculos al aire libre tienen a la Madre Naturaleza como diosa para que salga mejor, hay que ser su aliado. En aemet.es a fecha de hoy no hay predición para el 25 de mayo. Sin embargo en el tiempo.es nos dan las siguientes cifras: máx. 26ºC, viento de 14km/h y soleado; y en español. weather.com una máx. de 24ºC, viento de NO de 6km/h, 65% de humedad y soleado. Si ese es el tiempo nosotros queremos estar a la altura para que todo salga bien. También contamos con la ayuda inestimable de mychip.es que es más que un servicio integral de organización y, servicios a eventos deportivos, son nuestros amigos, somos una familia de la Ribera de Xúquer.Las inscripciones van muy bien, “que no te lo cuenten, te esperamos”. Están limitadas a 1.000 corredores y corredoras. Han entrado a día de hoy, mejor dicho nos han visitado 15.642 personas, de las que 603 se han inscrito, pero correctamente sólo 576, está muy bien. Gracias por contar con nosotros. Ahora os paso una estadística de categorías, se ve que hay que fomentar la participación de nuestros jóvenes juniors, y la participación femenina sobre el 17’7% estupendo. Según nos decía Reca en la presentación, antes impensable una participación femenina tan elevada y, añadió que somos más practicantes de la carrera a pie dos o tres veces a la semana, que el tan sumo poderoso deporte el fútbol.

Inscripciones por Categoría
 

JUN-F
  1  
JUN-M 2  
SEN-F 43  
SEN-M 145     24%
VA-F 39  
VA-M 209        34.7%
VB-F 22  
VB-M 107        17.7%  
VC-F 2  
VC-M 33  
Total 603  

Bueno, espero que todo esté a vuestro gusto, aunque sé que es imposible. Como bien decía Toni Lastra en la Columna de Andrópolis: “… El heroísmo, interpretado en una clave menor por el hombre corriente de la calle, no es más que el valor de llegar a ser uno mismo –lo aprendí de Ortega y Gasset- y no ceder a las tentaciones que nos ofrece el mundo para que seamos lo que los demás desean de nosotros: veracidad es la leña. Cuando encontremos a un hombre así entre nosotros, habremos hallado al héroe de hoy.”  

Muchas gracias.  
Toni Gordó.
Club Atletisme Alzira.

Video de la 26a Volta a Peu a l'Alcúdia

domingo, 05 de mayo de 2013

 Clica ací per veure el video

VIDEO DE LA II MITJA MARATÓ D'ALCANTERA DE XÚQUER

martes, 12 de marzo de 2013

Si vols tornar a gaudir de la cursa, polsa ací per visualitzar el video:

LA MITJA MARATÓ D'ALCÀNTERA DE XÚQUER DONA INICI AL III CIRCUIT CAJAMAR RIBERA DE XÚQUER

lunes, 11 de marzo de 2013

Fa uns 2500 anys l'exèrcit Persa desembarcà a la ciutat de Marató amb la intensió de destruir Atenes, l'exèrcit Grec contra pronòstic, ja que era menys nombrosos, va poder repel·lir el desembarcament i guanyar la batalla.  Els grecs tenien assumida la perduda de l'enfrontament i havien decidit suïcidar-se tots abans d'entregar Atenes, al guanyar la batalla van decidir enviar a donar la notícia a Philipedas, el guerrer més fort, i evitar així el suïcidi.


 Philipedas va córrer des de Marató a Atenes pel lloc més curt recorrent un total de 34 quilòmetres, diu al mite que al donar la notícia va morir d'esgotament.
 L'any 1896 ja en els jocs moderns es va voler commemorar la gesta amb una cursa que començava també en la ciutat de Marató i finalitzava a Atenes, esta vegada es corria per poblacions més habitades i a l'arribar Atenes havien corregut 40 quilòmetres. Els mateixos quilòmetres es corregueren en les dos posteriors edicions dels jocs olímpics a la ciutat de Sant Lluís en els Estats Units i desprès a Paris. L'any 1908 els jocs olímpics arribaren a Londres i la reina consort Alexandra desitjà que la prova començara en els jardins de Palau i així, si la prova no era prou llarga, per gràcia real es queda en 42 quilòmetres i 195 metres.Després d'introduir-vos en el tema al Circuit Ribera de Xúquer li persegueix la gràcia reial i igual que va finalitzar l'any passat la prova amb la mitja marató d'Alzira un poc llarga, en Alcàntera passà el mateix, este diumenge un fallo humà va fer que la carrera per a alguns corredors s'allargara fins a 1200 metres. No va ser protecció Civil qui fallà, protecció civil va desenvolupar la seua feina a la perfecció.
   
Cap conseqüència va tindre en els atletes que encapçalaven la carrera, demostrant estos estar a un nivell altíssim i no afectar-los per a res la sobtada ampliació de quilòmetres. El primer atleta a creuar la meta va ser el corredor del Club Tragaleguas.org Fulgencio Sanchez Valera amb un temps d'1 hora 17 minuts 24 segons demostrant una gran superioritat durant tota la prova. En segon lloc entrà el gran corredor de Villanueva de Castellón Alfons Franco Martínez, este corredor mai s'ha perdut una edició de la carrera d'Alcàntera. En tercer lloc a 7 segons va entrar el veteraníssim i incombustible Ramón Reyes Sánchez del club Runnersworld.


   I si molt nivell hi havia en els homes que vos vaig hi ha dir de les dones l'atleta femenina guanyadora de la prova evidenciant una superioritat extraordinària va ser la corredora veterana que porta 23 anys corrents a un nivell altíssim, no va ser una altra que Carmen Sala Ferrer del Club Dorsal 19 de Pego. La segona atleta a creuar la meta demostrant també un grandíssim nivell va ser Mª Carmen Torregrossa Garcia. I una altra veterana corredora que també va voler deixar constància del seu pas per Alcàntera va ser Mº Carmen Abril Moncho del C.A. L'Alcudia que va entrar en tercer lloc.
   El que respecta a la classificació de clubs els més forts a començar han sigut el C.A  L'Alcudia que porten dos anys sent segons i crec que enguany intentaran aconseguir el primer lloc amb tot el seu arsenal. Segons classificats intentant no posar-ho fàcil dins de la seua modèstia està el Club esportiu la Polseguera d' Alcàntera que ja saben el que es pujar al pòdium en edicions anteriors. Tercer classificat és el Club la Tortuga d'Algemesí que crec que mostrarà les seues armes en pròximes carreres.


 Amb anècdota inclosa bon començament del "III Circuit Cajamar Ribera de Xúquer", molt colorit en els carrers d'Alcàntera que com sempre va animar a tots els corredors amb palmes, música i sobretot bon ambient que és el que sempre caracteritza la gent de la Ribera.
  El final va ser bonic amb la participació dels xiquets de l'escola la polseguera estos xiquets esperem que d'ací a pocs anys esta siga la seua activitat favorita, ser corredor popular, per a això treballem i intentem donar a conèixer el nostre esport.

Circuito Solidario

viernes, 08 de marzo de 2013

El Circuito de Carreras Populares Ribera de Xùquer, ante la situación angustiosas que muchas familias están viviendo, hace un llamamiento a la solidaridad de todos los corredores, organizadores, firmas colaboradoras e instituciones.En este sentido se ha acordado que en todas y en cada una de las carreras de este año se establezca un punto solidario con la finalidad de recoger alimentos no perecederos para repartirlos a través del Círculo la Gallera Joven de Alzira y de Caritas Alzira a las personas más necesitadas.En este sentido hacemos un llamamiento a todos para que difundáis este mensaje y os solicitamos el apoyo que un proyecto como éste merece.
Ahora más que nunca la solidaridad de los corredores, en la medida que cada uno pueda, será un signo de nuestra pasión por la carrera a pie y nuestra estima con los más desfavorecidos.

II MITJA I QUARTA MARATÓ D’ALCÀNTERA DE XÚQUER

viernes, 01 de marzo de 2013

Ja falta res per donar inici al “III circuit Ribera de Xúquer”, enguany començarà a la localitat d’ Alcàntera de Xúquer, localitat de la Ribera Alta de 1400 habitants, que tots els anys acull amb gran entusiasme la seua carrera popular i des de l'any passat la seua mitja marató.Enguany hem volgut que no es quede ningú sense córrer donant la possibilitat per a la gent que no es creu preparada o no vol realitzar l'esforç dels 21 quilòmetre puga fer 10 quilòmetres. Circuit a dos voltes, recorregut relativament pla té una pujada molt suau des que eixim del poble creuant la carretera fins a arribar al quilòmetre 3,5 Km que s’endureix amb una rampa d'uns 400 metres. Tota la carrera transcorre per asfalt, degudament senyalitzat i controlat el possible tràfic per guàrdia civil, protecció civil, policia municipal i voluntaris.  Enguany es celebrarà diumenge al matí i així evitarem sobretot la calor de l'any passat i la pujada amb sol i de segur que podreu gaudir d’un matí de diumenge en família.   Pensant en els més menuts que vénen a acompanyar mares, pares o familiars i sempre gràcies a la gentilesa del nostre espònsor GUARDIÀ EXPRÉS ALZIRA, tenim un castell inflable, per a que als menuts no se li faça llarga l'espera.  Com vos he dit anteriorment per al poble és un dels esdeveniments esportius més participatius de l'any i sempre hi ha molta animació, tenim un spiker en el més alt, Ivan "belino"  el rei de la rima, es quedarà sense veu animant-vos i segur que alguna rialla soltàreu, en meta estarà l'entranyable “megaconegut” Recaredo Agulló que no cal cap presentació.
Gràcies com sempre als col·laboradors i a vosaltres corredors, igual que l'any passat s'ha preparat una bossa del corredor molt atractiva consta de: camiseta tècnica estampada a colors, calcetins   i braga a joc, a més de productes de col·laboradors com pot ser Videca, productes Alba, farina d'arròs, taronges germans Lopez, taronges Antonio Muñoz, fruites Bollo, fruites Consum i no vull anomenar a més gent per a no deixar-me a cap.Com a premís especials tenim un pernil a la primera dona que passe pel pas intermedi del "pi de borja" donat per: Alumini domèstic Elimar. Tenint que finalitzar la prova entre els deu primers de la seua categoria.    Un pernil al primer home que passe pel pas intermedi del “pi de borja” donat per Nou Carnisseries. Tenint que finalitzar la prova entre els 10 primers de la seua categoria  Un pernil per el club més nombrós que creue la meta, donat per Hermanos López. El participants poden ser la suma de los 2 carreres. Es rifarà un sopar entre tots els participants abans de donar l’eixida per  gentilesa del “Bar Manolo”, especialitzat en peix. El treball esta fet, només falta que els vostres colorits equipatges inunden els carrers i terme del nostre poble.Vine a córrer a Alcàntera i que no t'ho conten.

L’Alcúdia acull, enguany, la presidència del Circuit de Curses Populars

viernes, 22 de febrero de 2013

La sala de conferències de la Casa de la Cultura de l’Alcudia, amb una nodrida presencia d’esportistes i regidors d’esports dels pobles participants en el circuit, va acollir les paraules de Francisco Borja d’ Alzira, José Casaudoumecq de Sueca, Ricardo Granero, president del C.C. l’Alcúdia, que en este acte assolia la presidencia del III Circuit, Luis Ros, regidor d’Esports de l’Ajuntament de l’Alcúdia, Recaredo Agulló, historiador de l’esport valencià i Avelino Pastrana, secretari del Circuit i excel·lent corredor.

El Circuit, que arranca el 10 de març amb la II Mitja i Quarta Marató d’Alcàntera, continua amb la 26a Volta a peu a l’Alcúdia, el 4 de maig. El 25 del mateix mes se celebrarà la 10 K d’Alzira (que apareix al circuit amb este format, desapareguent la Mitja marató que hi formava part fins ara) “S’ha pres la decisió,- explicava el nou president del Circuit- pensant que la la 10k és una prova més fàcil de córrer i donarà oportunitat a molta gent que està començant amb este esport”. A Alzira li seguiran el mes de juny, la 29a Volta a Peu d’Algemesí, que se celebrarà el dia 1 i la 24a Volta a peu a Sumacárcer, que se correrà el 15. El més de Juliol hi haura una sola carrera, la 6a Volta a peu Benéfica Mareny de Barraquetes que se correrà el dia 6. En agorst, el dia 17 Ss’estrenarà al Circuit Bemnimodo amb la Volta a Peu del dia 17, i el 23 se celebrarà la 13a Volta a Peu Nocturna a Manuel. El cricuit finalitzarà el 14 de setembre amb la Volta a Peu a Alginet.

L’alcudià Ricardo Granero, va explicar que assolia la presidència amb molta il·lusió i ganes de treballar i va agrair l’ajuntament de l’Alcúdia el seu suport “sense el qual ens haguera segut molt difícil – afegí- donat que el club ja assoleix tots els anys la celebració de la Volta a Peu i la del Cros de l’Alcúdia, i si no tinguérem l’ajuntament donant-nos suport, no sé si haguérem pogut”.Per la seua banda, el regidor d’Esports, Lluís Ros, va deixar palés que l’Ajuntament de l’Alcúdia fa una aposta clara per l’esport, “tant és així – va dir- que en el present exercici, totes les partides de despeses han abaixat excepte Serveis Socials, Educació i Esports”. Davant una pregunta des del pati de butaques, referent a la valoració des de l’ajuntament de l’aprofitament de la pista d’atletisme, Ros contestà que la sensació és immillorable, que només cal anar qualsevol dia a poqueta nit a les instal·lacions per vore el seu aprofitament i que, a més de la pista i les instal·lacions de la Ciutat esportiva, ara l’Ajuntament està en vies de consolidar el circuit de Cros de la vora del Riu Magre.


Per la seua part, Recaredo Agulló va posar la part més romàntica i literària a la presentació, que va començar amb una afirmació rotunda: “Disfrutar és el més important en l’esport”, i va continuar donant unes dades per a alguns sorprenents, com ara que a les primeres curses populars de València, a finals dels 70, s’ajuntaven al voltant de 300 corredors quan hui en dia ho fan més de 75.000. “Hui en dia, -afirmà Agulló- la carrera a peu és l’esport per antonomàsia del planeta, és el que té el major nombre d’esportistes del món, més que el futbol”.

Recaredo, que rebé de mans del regidor d’esports un “socarrat” amb el motiu del Monument a la Sènia, acabà rememorant Cavafis i el seu viatge a Ítaca i desitjant “que la utopia de canviar el món a través de la pràctica esportiva forme part de l’ésser humà i els polítics i els banquers aprenguen de la filosofia de les carreres populars”

Entre els assistents, destacar la presència de la suecana Julia Iborra i l’atleta de Mareny de Barraquetes Sonia Carrascosa, afortunadament molt recuperada del seu accident.

Presentación del III Circuit de curses populars de la Ribera de Xuquer

sábado, 16 de febrero de 2013

La magnífica Casa de la Cultura de l’Alcudia acogió en la tarde-noche del viernes 15 de febrero la presentación del III Circuit de curses populars Cajamar Ribera de Xúquer. Un salón de actos casi lleno y las palabras emotivas de Francisco Borja de Alzira, José Casaudoumecq de Sueca, Ricardo Granero el presidente del C.A. l’Alcudia, Luis Ros el regidor de deportes, Recaredo Agulló historiador del deporte valenciano y Avelino Pastrana el secretario del circuito y excelente corredor  sirvieron de preámbulo a un video sobre este circuito.La presencia de Julia Iborra de Sueca y de Sonia Carrascosa, la atleta del Mareny de Barraquetes que sufrió un terrible accidente,y que ya se recupera, sirvieron de colofón a un acto cargado de emociones y recuerdos. El deseo de mejorar las relaciones humanas a través de la práctica de la carrera a pie así como de estrechar los lazos de amistad entre pueblos fueron las notas dominantes. La ciudad de l’Alcudia puede sentirse orgullosa de lo  mucho que ha hecho por el deporte de la carrera a pie. Ah, se nos olvidaba la picaeta que se sirvió al final mereció la calificación de sobresaliente cum laude.
Recaredo Agulló

Mitja i Quarta d'Alcàntera del Xúquer

miércoles, 30 de enero de 2013

Benvolguts companys.

L'Ajuntament i el Club Esportiu la Polseguera d' Alcàntera de Xúquer vos convida  el diumenge 10 de març a les 10 hores a la “II Mitja i Quarta Marató d’ Alcàntera de Xúquer. Com l'any anterior s'ha preparat una carrera per a que  gaudiu del bonic esport de la cursa popular.Pensant en la gent que no s’atrevís amb una mitja, enguany incloem una quarta de marató d’aquesta manera oferim una cursa a l’ abast de tot lo mon.  

Serem la primera prova puntuable per al “III Circuit Cajamar Ribera de Xúquer”.

INCRIPCIONS EN:  www.mychip.es / www.correntpelxuquer.org

Estem preparant una gran borsa del corredor amb:

 • samarreta, 
 • calcetins 
 • buff 
 • productes de espònsors que podem arreplegar.
Sempre treballant per a tots vosaltres.  Es sortejarà un sopar entre els participants abans de l’eixida.Premis extraordinaris:
·      

 • Un  cuixot per al club més nombrós que creue la meta. ·        
 • Un cuixot per a la primera  dona en passar per el primer pas intermedi tenint  que finalitzar entre els 10 primers de la seua categoria. ·        
 • Un cuixot per al primer home en passar per el primer pas intermedi tenint  que finalitzar entre els 10 primers de la seua categoria.  
 
Que no t’ho conten, t’esperem.

III Circuit Cajamar Ribera de Xúquer

miércoles, 30 de enero de 2013

El “III Circuit Cajamar Ribera de Xúquer” enguany comença més prompte que a les 2 edicions anteriors, amb la mateixa il·lusió o inclús diria més, amb il·lusions renovades i sobretot ganes de treballar per a que estos 2 últims anys no hagen segut un somni. El treball i la unió de tots els corredors populars ens han portat a ser un dels circuits més participatius i populars de la nostra comunitat i  seguim treballant per no baixar el llistó.  Tots estem sortejant com podem estos anys durs, una forma bonica de calmar estos rius remenats és l'esport popular, una carrera totes les setmanes i inclús una al mes amb l'entrenament que comporta ens fa més humans i respectuosos amb tot allò que ens rodeja. Fem amigues, amics i inclús un poc més. Ens veiem en una carrera, a la setmana següent en una altra, comencem a comentar i sempre amb harmonia i sense rancors, això és el més bonic del nostre esport.
 
La carrera popular no entén d'estratagemes, trampes ni mals rotllos, només anem per guanyar en salut i capacitat de patiment. 
Si s’adoneu oferim un circuit obert i transparent on es premia la regularitat i el compromís de tots els participants.La presentació del circuit està prevista per al 15 de febrer a la casa de la cultura de l’Alcúdia. Com ve sent habitual la presidència del circuit canvia tots els anys , enguany l'honor correspon al Club d'atletisme l’Alcúdia.  

El calendari de la proves en estos moments se li estan donant els últims tocs, així que existiran alguns canvis en el que respecta l’any passat. Si vos he d'anticipar algo vos diré que el començament del circuit serà el dia 10 de març amb  la “II mitja i quarta marató d’ Alcàntera de Xúquer”, i també dir-vos que Alzira canviarà la seua data i la prova serà un 10K.


Com sempre esperem la vostra participació, sense vosaltres tot açò no es podria dur a terme.

Associació Ribera de Xúquer
 

REGLAMENT

III CIRCUIT CAJAMAR RIBERA DE XÚQUER

El  III Circuit CAJAMAR Ribera de Xúquer és el resultat de la unió dels organitzadors d'algunes de les proves d'atletisme popular que estaven fent-se altres anys a la Ribera de Xúquer. Organitzen i col•laboren en el circuit els Clubs d’Atletisme, diferents associacions i els Ajuntaments de les següents poblacions: Alcàntera del Xúquer, L'Alcúdia, Algemesí, Alginet , Alzira , Benimodo , Manuel , Mareny de Barraquetes i Sumacàrcer; també col•laboren diferents empreses de la comarca i la província de València.

A continuació s'estableixen les dates provisionals de les curses:

 

Població

Data cursa

 

 

Alcàntera de Xúquer

10 de Març de 2013

 

 

L'Alcúdia

4 de Maig de 2013

 

 

Alzira

25 de Maig de 2013

 

 

Algemesí

1 de Juny de 2013

 

 

Sumacàrcer

15 de Juny de 2013

 

 

Mareny de Barraquetes

6 de Juliol de 2013

 

 

Benimodo

17 d'Agost de 2013

 

 

Manuel

23 d'Agost de 2013

 

 

Alginet

14 de Setembre de 2013

 

     
 
1.- PARTICIPANTS

L'associació cultural  "Circuit Ribera de Xúquer" organitza el 3er Circuit CAJAMAR Ribera de Xúquer, al qual tindran accés totes les persones que ho desitgen, sense distinció de sexe o nacionalitat, sent majors de 17 anys.

Aquells atletes menors de 18 anys deuran portar una autorització dels pares per  a poder participar en el circuit, que l’entregaran en la primera prova en que participen.

El circuit es portarà a terme des del mes de març fins el mes de setembre de 2013 i constarà de 9 proves de les quals s'haurà de puntuar en almenys 7 de les proves.

2.- CATEGORIES

Les categories del III CIRCUIT CAJAMAR RIBERA DE XÚQUER queden establertes de la següent manera:

JUNIOR: Nascuts en el 1994 i 1995.

SENIOR : Nascuts 1993 - 1979

VETERANS A : Nascuts 1978 - 1969

VETERANS B : Nascuts 1968 - 1959

VETERANS C : Nascuts en 1958 o abans.

Aquestes categories seran masculines i femenines.

3.- INSCRIPCIONS

Els atletes que desitgen participar en el III Circuit CAJAMAR Ribera de Xúquer només deuran assistir a les carreres confirmant la inscripció a cada una d'aquestes mitjançant la pàgina www.correntpelxuquer.org.

La inscripció a cada una de les proves s'haurà de realitzar dintre de les dates indicades en aquest Reglament. Per a les carreres en que es cobra inscripció, consultar la forma de pagament en els seus respectius reglaments.

4.- ORGANITZACIÓ

Els pitrals s'entregaran personalment a la persona interessada PRÈVIA PRESENTACIÓ DEL DNI. en el lloc i la data establerta per cada Organització.

Tots els participants en el Circuit, pel fet de participar en qualsevol carrera , accepten el reglament particular d'aquesta, formalitzant la inscripció amb tots els seus drets y obligacions igual que la resta de participants.

5.- DESQUALIFICACIONS

Motius de desqualificació :

• Per no portar el pitral perfectament col·locat al pit durant tot el recorregut.

• Per participar amb un pitral assignat a altre corredor

• Per participar amb un pitral no autoritzat per l'organització.

• Per realitzar la inscripció amb les dades alterades intencionadament.

• Per abandonar el recorregut delimitat per la prova.

• Per donar mostres d'un comportament antiesportiu.

Aquells atletes que siguen desqualificats perden el dret a puntuar i participar en la resta de carreres. La decisió sobre la possible desqualificació de l'atleta per les circumstàncies anomenades anteriorment serà adoptada pel Comitè organitzador del circuit.

Tot allò no previst en aquestes regles es resoldrà amb el reglament de la F.A.C.V.

6.- CLASSIFICACIÓ

Es realitzarà la següent classificació:

1) General Absoluta, masculina i femenina.

2) Per Categories, masculina i femenina.

3) Per equips. Els equips poden ser mixtes. Puntuaran els 5 millors atletes de cada prova (indistintament si son homes o dones).

La puntuació s'obtindrà donant un número de punts equivalents a la posició obtinguda en la classificació general de cada prova i en la de la seua categoria corresponent. Es a dir,el atleta que finalitze en primer lloc tindrà un punt , el segon dos punts, i així successivament.

Per a la classificació final es consideraran guanyadors els atletes  amb menor número total de punts.

Per a la classificació per categories puntuaran les 7 millors carreres de cada atleta, en cas d’empat serà guanyador qui més curses haja realitzat i si persisteix l’empat es valorarà el major número de primeres posicions, segons, etc. Per a la classificació general es seguirà el mateix sistema abans esmentat.

El control i seguiment dels corredors inscrits en el III Circuit CAJAMAR Ribera de Xúquer, es realitzarà mitjançant sistema informàtic.

7.- PREMIS

A tots els participants que finalitzen com a mínim 7 proves se'ls obsequiarà amb la bossa del corredor, i amb tots aquells articles que puga aconseguir l'organització.

Un atleta podrà acumular diversos premis.

8.- INFORMACIÓ

En el plaç de tres dies després de la celebració de cada prova, es faran públics els resultats provisionals del circuit en la pàgina web www.correntpelxuquer.org on també es podrà trobar tota la informació de cadascuna de les carreres i una galeria de fotografies.

9.- DADES DE CARÀCTER PERSONAL

De conformitat amb el que s'ha establert a l'article 5 de la llei orgànica 15/1999, de Protecció de dades de caràcter personal, l'informem de que les dades facilitades seran incorporades a un fitxer. La finalitat del tractament de les dades es l'organització i gestió de l’esmenta’t circuit, sent necessari aportar aquestes dades per poder participar en les diferents proves. Aquestes dades personals seran comunicades a l'empresa encarregada del cronometratge i a les entitats i organismes organitzadors de cada una de les proves que composen el circuit.

La inscripció en el present circuit suposa el consentiment del titular per al tractament de les seues dades personals, així com la comunicació  i la publicació d'aquestes en els mitjans de comunicació. D'acord amb els interessos promocionals del III Circuit CAJAMAR Ribera de Xúquer, els inscrits cedeixen de manera indefinida a l'organització el dret de reproduir el nom i cognoms, la seua imatge i les classificacions obtingudes, en qualsevol mig de  comunicació (premsa escrita, internet, radio o televisió)

Els titulars podran exercir els seus drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició dirigint-se per escrit a l'entitat organitzadora.

10.- RECLAMACIONS.

Les reclamacions hauran de ser realitzades oralment a l'organitzador de la prova, no més tard de 30 minuts després de comunicar‐se oficialment els resultats. Si són desestimades per l'organitzador, es podrà presentar reclamació per escrit.

S'estableix un termini de tres dies hàbils per efectuar les reclamacions escrites que s'estimen oportunes, NO ACCEPTANT CAP RECLAMACIÓ FORA DEL TERMINI. UNA VEGADA TRANSCORREGUT LES CLASSIFICACIONS SERAN DEFINITIVES.

L'associació cultural "Circuit Ribera de Xúquer" velarà pel compliment d'aquest Reglament, sent responsabilitat de cada Entitat Organitzadora el correcte funcionament de la seua prova.

11.-SEGURETAT DE LES PROVES.

Es obligació de l'organitzador de cada carrera previndré un servei mèdic durant la competició, així como el trasllat en ambulància fins a l'hospital.

L'organització de cada carrera està coberta per la seua pròpia assegurança de Responsabilitat Civil i d’accidents esportius.

*L’organització del circuit es reserva el dret de canviar el reglament, les dates i els recorreguts de les carreres si ho considera oportú donant difusió als canvis i fent-ho públic mitjançant la pàgina web.

**Tots els inscrits, pel fet de participar lliure i voluntàriament accepten les normes i el present reglament,declarant trobar-se en bones condicionen físiques i assumint el risc derivat de la pràctica esportiva.

 El III Circuit Ribera de Xúquer, està organitzat conjuntament pels Ajuntaments i  Clubs o Associacions de les diferents poblacions que esta format

CLUB DE CORRER MARENY DE BARRAQUETES

El C.Correr Mareny de Barraquetes es un Club  patrocinat per l’ Excm. Ajuntament del Mareny de Barraquetes i l’objectiu es promoure a nivell popular, el deport de l’Atletisme, participant i portant el nom del nostre poble en la multitud de competicions populars que és duen celebrant en l’actualitat tant dins i fora de la nostra comunitat.

Des de l’any 2008 ve celebrant-se  La Volta a Peu del Mareny de Barraquetes, una cursa de 7,200 Km què és disputa el primer Dissabte de Juliol i forma part de la programació esportista què realitza l’ajuntament en “Juliol Esportiu”, esdeveniment  què acull durant cada cap de setmana del mes de Juliol una competició esportista. En anteriors edicions, a més de La Volta a Peu, s’ ha celebrat  exhibicions de Kite Surf, campionats de Futbol- Sala, de Pilota Valenciana i  Frontenis.

CLUB ESPORTIU LA POLSEGUERA D´ALCÀNTERA DE XÚQUER

El club espotiu La Polseguera d´Alcàntera de Xúquer, és un club de nova creació, exatament de novembre del 2009.

Som un grup de gent que ens agrada eixir a còrrer pel terme vora  riu o vora serra. Al principi erem un grup més reduït però desprès de cada carrera veiem a més gent del poble o dels pobles veins i com que teniem pels nostres caps, fa mesos, fa anys, la idea de crear un club espotiu ho vam dur a terme entre tots, i açí estem Club esportiu La Polseguera d´Alcàntera.

He de dir que el major èxit esportiu que hem aconseguit es veure que gent que no havia corregut mai ho està fent i inclús corrent distàncies que mai les hagueren imaginat.

Tenim un blog en la web que s´actualiza totes les setmanes, on podeu seguir les nostres eixides d´entrenament, competicions, fotos de curses, videos etc la direcció és aquesta:
http://lapolseguera-alcantera.blogspot.com/

ELS LLOPS DE MANUEL

L’associació Els Llops de Manuel, som un grup d’amics que comparteixen una afició: córrer a peu.

Formem part al costat de l’Ajuntament de Manuel de la Comissió de la Volta a peu nocturna, en la qual enguany arribarem a l’edició número XXI, mantenint la mateixa il·lusió i ganes que en la primera.

L’edició XXI, és especial per a nosaltres perquè formem part de l’associació Corrent pel Xúquer, entitat que parirà la primera edició del Circuit de carreres populars Ribera de Xúquer amb la finalitat d’unir tots els pobles de les dues riberes en allò que mes ens agrada que és la carrera a peu.

http://elsllopsdemanuel.blogspot.com/

CLUB ATLETISME ALGINET

A partir dels anys 70 sorgeix en els EEUU una preocupació social per qüestions de salut. Hi ha un “boom” dels productes integrals, un interès per la medicina natural, la popularització del jòguing, cosa que provoca que l’activitat física es convertirà en un element de la vida quotidiana..
En el context espanyol, la preocupació social per temes de salut apareix cap als anys 80, on es popularitzen activitats com les voltes a peu. Aquest fet provocà que molta gent començara a eixir a córrer de manera habitual per a després competir en les carreres dels pobles del voltant.
Així, a Alginet, hi havia gent que solia córrer pel terme però no coincidia amb ningú. I no va ser fins la cursa popular d’Alcúdia de 1999 on coneguts del poble es trobaren en l’àrea d’avituallament. Tots es quedaren sorpresos perquè no pensaven que tanta gent estava interessada en aquest esport.
Després de comentar la carrera i intercanviar opinions es va prendre la decisió de formar un club d’atletisme per a donar a conèixer aquest esport i fomentar l’exercici físic. Els integrants d’aquesta reunió improvisada foren José Ortuño (actual tresorer), José Miguel García (vicepresident), Paco Machí i Delfín Fargueta.
Un any després es formalitzaren els estatuts del club i aquest quedà reconegut per les institucions de la Generalitat Valenciana.
En l’actualitat som 27 socis, molts d’ells corredors de marató, mitja marató, curses populars i fins i tot alguns s’han iniciat en el món del triatló.

Els nostres atletes han participat en nombroses maratons en l’àmbit nacional i internacional, com ara la de marató de Paris, la de Roma ,San Sebastián, Madrid, Barcelona …

Actualment, el Club Atletisme Alginet s’encarrega de l’organització de la cursa popular que tots els anys es celebra al mes d’agost . A més, des de fa uns anys també es realitza el dia 31 de desembre la popular i festiva cursa de San Silvestre.
http://www.atletismealginet.es/

CLUB D’ATLETISME L’ALCUDIA

CLUB ATLETISME ALZIRA

“Este any 2013 ès un any de canvis en el Club Atletisme Alzira, un any de reptes y novetats per al nostre club que esperem siguen del vostre agrado, fins ara haviem participat en el circuit Ribera del Xùquer amb la Mitja Marato ciutat d`Alzira , una prova consolidada i amb renom en tota la comunitat Valenciana , este any hem volgut entrar en el en el circuit amb una nova prova un 10K , una prova mixta d’ asfalt i terra , una carrera rápida pensa perquè el corredor tinga el nivell que tinga puga batre les seues marques , l’eixida i l’arribada tindrà lloc en la pista d’atletisme i desprès recorrerá ana de les zones mes emblemàtiques d’Alzira , com fins ara anem a volcar-nos en el benestar i la seguretat del corredor esperant que siga del vostre grat este nou esdeveniment esportiu.”

 

EL CLUB DE CORRER TORTUGA, ALGEMESÍ

El Club Tortuga oficialment es va fundar l´any 1986 encara que es té constància de la seua participació en esdeveniments esportius en anteriors anys.
L´objecte del Club és la iniciació i el foment de la pràctica esportiva per mitjà de la carrera a peu, podent participar qualsevol persona des de xiquets a veterans, amb això el Club perseguix la integració social, el benestar i la salut de les persones, sent el principal objectiu el foment de l´esport popular.

Es un Club dels més antics així com dels més nombrosos, sempre present en totes les proves en la nostra Comunitat.
El Club Tortuga ha tingut únicament 3 presidents al llarg de tota la seua història. Des de la fundació del Club fins a l´any 1999 va ser Vicent  Part  Pardo, despres Juan Carlos Codina Olivares i actualment el Club el presideix  Juan Enrique Ribes Buendía.
L´activitat del Club es desenvolupa principalment en el Poliesportiu Municipal, on es troba allí la seua seu, i s´informa als socis dels esdeveniments on poden participar. Actualment hi ha 270 socis, als quals cal afegir una secció especial per a xiquets/es compost per 60 futurs atletes.
Es realitza una jornada específica per a ells en les pistes d´atletisme del Poliesportiu, el Club és conscient que el futur està en ells.
De tots els socis que formen el Club Tortuga, 50 d´ells estan federats, els quals tenen opció a participar en competicions oficials de pista, cross i proves de ruta.
El Club organitza al llarg del any  2 grans  proves,  la Volta a Peu Sant Onofre en el mes de Juny i una Mitja Marató per el mes de Desembre. També colabora en la organització en Desembre de la Sant Silvestre “Ciutat  d´Algemesi”

 

CLUB ESPORTIU CAMA SUMA, SUMACARCER

Va ser per l’any 2009 quan comencem a eixir a córrer pels camins de Sumacàrcer,  ens varem donar conter que era una manera diferent de gaudir del temps lliure,  poc a poc ens vam anar endinsant en eixe món.
Començarem  anar a carreres populars i ens agrada tant que ja era una necessitat, cada vegada ens ajuntàvem mes gent del poble i coneguda en cada carrera, d’ací la idea de fer este club esportiu ‘Cama Suma’.
Enguany ens estrenem com a organitzadors de la 23 edició de la volta a peu a Sumacàrcer inclosa en el Circuit Ribera de Xuquer.
Amb l’ajuda de l’ajuntament i empreses col·laboradores volem fer una carrera on el corredor popular gaudisca i se senta acollit, ja que gràcies a ells les carreres populars son un gran espectacle.

 

Volta a peu a Beimodo

 


Top