Dia del Senderista de la Comunitat Valenciana 2017

Otro Xeresa , Valencia

Ver listado de inscritos
Fin inscripción: 26/01/2017 23:55
Marcha Senderista 08:30 29/01/2017 5,00 € 5,00 € 157 / -- Inscríbete
Menores 08:30 29/01/2017 0,00 € 0,00 € 10 / -- Inscríbete

Organiza

 • FEMECV, Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana

Modalidades

Hora Distancia Desnivel
Marcha Senderista 08:30h 14,00 Km 650m /+
Menores 08:30h 14,00 Km 650m /+

Documentos

Recorrido

Marcha Senderista

 • Ajuntament de Xeresa
  Salida
 • Ajuntament de Xeresa
  Llegada: 14,00 Km

Menores

 • Ajuntament de Xeresa
  Salida
 • Ajuntament de Xeresa
  Llegada: 14,00 Km

Informaciones adicionales

Inscripcions obertes fins el dijous 26 de gener de 2017 a les 23:59h.

 • Federats FEDME 5,00€
 • No FEDERATS (llicència temporal) 19,00€
 • Menors federats FEDME 0,00€ - Fins a 18 anys.
 • Menors no FEDERATS (llicència temporal) 14€ - Fins a 18 anys.


  El lliurament de dorsals i xips es realitzarà el mateix dia de la marxa a partir de les 07:30h i fins a les 08:15h en la mateixa zona d'eixida, habilitada en l'Ajuntament de Xeresa.

Serà necessari presentar el DNI i llicència federativa 2017 (o en defecte d'açò, justificant de pagament de la mateixa) per a poder arreplegar el dorsal i el xip. https://www.femecv.com/noticias/licencia-federativa-2017http://


http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=15639256


RUTA DEL DIA DEL SENDERISTA 2017 A XERESA
La ruta s’inicia davant de l’Ajuntament de Xeresa i continua pel passeig Frontón que cobreix el barranc de la Martina o Xeresa. Als afores del poble creuarem el calvari on encara es conserven les típiques casetes de les estacions del Viacrucis i una creu de pedra. El camí voreja el barranc i ja son visibles les penyes que envolten els primers contraforts del Mondúber, la penya Roja i la penya Negra. Passarem per baix de l’autopista AP-7 i seguirem per un camí asfaltat que ens du a la muntanya passant pel Piló de la Bassa de l’Horta i el Molí de Xeresa. Pel camí que va paral·lel al barranc aplegarem fins el lloc conegut com Encreuament de les Sendes que ens dirigirà cap al corral de Senent. La senda s’endinsa plenament en la muntanya fins aplegar al corral de Milhores, lloc tradicional de Xeresa on es celebra cada any la festivitat de Sant Antoni Abad o del Porquet. Després d’una regirada senda passarem prop de la Font de Mondúber, un dels naixements d’aigua del barranc de la Martina. Per una senda en ziga-zaga accedirem fins el lloc conegut com Picaio, final de la pista forestal que ve des de les Foies, urbanització del poble veí de Simat de la Valldigna i inici de la senda que per la cresta puja fins el cim de Mondúber. En el nostre cas seguirem per la pista forestal fins el corral de l’Obreret, punt més alt de la ruta, on l’ombra d’un gran pi pinyoner ens permetrà agafar forces per seguir caminant. Abandonarem la pista forestal per iniciar una llarga i sinuosa baixada que ens dura fins el corral de Fòquio, l’encreuament dels pins bessons i les oliveres d’Amelia. En aquest recorregut gaudirem d’impressionants vistes sobre la mar, els pobles del sud de la Safor i les serralades situades al sud de Mondúber com el Molló de la Creu, el Circ de la Safor, la Segaria i el Montgó i si la visibilitat ens ho permet, fins i tot podrem veure la silueta de la veïna illa d’Eivissa. Seguirem la senda en direcció al Pla de la Vella que creuarem mentre contemplem als nostres peus el poble de Xeresa, les marjals i la platja de l’Auir. Al final del Pla baixarem per la senda de les Senilleres que zigzaguejant ens baixarà fins la senda del Porc Senglar. En el seu traçat podrem contemplar un antic forn de calç i una impressionat varietat florística en la coneguda com Ruta Botànica de les Senilleres. La senda del Porc Senglar ens acostarà de nou al casc urbà de Xeresa on podrem contemplar l’antic Llavador, l’ermita de la Santíssima Trinitat o del Ravalet i l’antic barri jueu del Ravalet que ens dura de nou a les portes de l’Ajuntament.